Hvad er 10. klasse på Billums

Vi sætter fokus på din faglige og personlige udvikling, som vi stimulerer gennem et rart undervisningsmiljø i hyggelige rammer og med max. 16 elever i klassen.

Lektier er en del af hverdagen i alle fag; men lærerne prøver at koordinere større skriftlige afleveringer, så I ikke får for mange store opgaver samtidig.

Det bliver ikke et papirløst skoleår; men det er nødvendigt at have sin egen bærbare conputer med hver dag. Vi har smartboard i klassen, og der er trådløst net på hele skolen. Vi bruger forskellige portaler i stort set alle fag.

”Jeg turde ikke række hånden op i min gamle klasse, men her oplever jeg meget større tolerance og tryghed, så nu er det slet ikke et problem – det har udviklet mig meget, at det er risikofrit at fejle.”
Emma 10.kl

”Det har været udviklende for mig at opleve, jeg fik en helt anden rolle i min nye klasse, som har gjort, at jeg er blevet meget mere selvsikker. Her har jeg oplevet, at jeg faktisk kan være mig selv, og det har virkelig forbedret mit selvværd! ”
Theiss 10. kl.

Noget skal du - andet kan du vælge

Dansk, matematik, engelsk og samfundsfag er alle obligatoriske, og desuden kan du tilvælge tysk og fysik.

Du skal i

• brobygning,
  • ​praktik

Du skal lave

• obligatorisk selvvalgt opgave
  • uddannelsesplan

Men inden du når dér til, har du været på hyttetur med din klasse i september, når I i løbet af den første måneds arbejde har lært hinanden godt at kende.

Skole-hjem-samarbejde

For at hjælpe dig og dine forældre med at følge med i, hvordan du passer dit skolearbejde, går der højst 5 uger mellem du får skriftlige meldinger fra skolen, enten i form af et karakterblad eller en feedbackseddel. Sidstnævnte er en elektronisk besked om, hvordan du har passet dine lektier og været engageret i timerne i samtlige fag i løbet af perioden.

Du skal også ville dig selv det godt. Det betyder, at du skal tage imod de udfordringer, vi giver dig og du kommer også til at arbejde med dine personlige - og/eller faglige målsætninger, som vi evaluerer på løbende og hjælper dig med at nå i mål med.  Med andre ord - du skal selv have ambitioner om udvikling og have lyst til at engagere dig i dit nye fællesskab.

”Det er stor fordel, at det er en lille klasse, så er der nemlig større opmærksomhed på den enkeltes faglige og personlige udvikling.”
Claudia 10.kl

”Man kan være sig selv, og der er godt sammenhold – som en slags familie, fordi skolen ikke er så stor.”
Salina 10.kl

Hvem går i 10. klasse på Billums

10.klasse består primært af elever, der ikke tidligere har gået på Billums Privatskole, så der er mulighed for at møde helt nye ansigter og også for at give sig selv en helt frisk start.
Det er jo ganske frivilligt at tage dette skoleår, så der er altid en rigtig god stemning og en masse elever, som VIL noget med året - og det giver rigtig gode rammer for et fornuftigt og udviklende år.

Inden man kan komme i betragtning til en plads, så skal man til en indledende samtale med dansk-og klasselærer Anja Herold Larsen, så vi sammen kan finde ud af, om vi ret rette sted for dig. Allerede til denne samtale vil du blive spurgt om, hvad dine mål er for kommende skoleår.

Der afholdes en introaften for kommende 10.klasse inden sommerferien, så man lige har ansigt og navn på sine nye klassekammerater.

Kom og besøg vores skole

Synes du, at det lyder interessant?
Så ring på 45 87 35 15 og tal med Andrea eller send en mail til [email protected]